06 Sep

Carti de vizita multistrat, folio, transparente

written by No Comments posted in Blog carti de vizita

Finisaje diverse pentru cartile de vizita

carti de vizita multistrat, folio, transparente, magnetice, metalice, lemnDe mai bine de 15 ani, in Romania s-au folosit ca si finisaje ale cartilor de vizita:

 • colturile rotunjite
 • relieful realizat prin embosare, timbru sec
 • plastifiere lucioasa sau mata
 • textul sau sigla firmei cu folio auriu sau argintiu
 • stantarea in diverse forme (masina, casa, aparat foto, etc.)

Odata cu anii producatorii dar si designerii agentiilor de publicitate, au dorit o schimbare si astfel au aparut pe piata o serie de finisaje moderne de lux ale cartilor de vizita, astfel incat produsele finale sunt de exceptie. Printre cele mai intalnite finisaje se regasesc cartile de vizita:

 • Cu lacuire selectiva - realizate cu lac lucios pe anumite portiuni ale graficii, de regula sigla firmei poate fi lacuita, dar clientii isi doresc in general ca toate datele lor de pe carti sa fie lacuite. Procedeul de lacuire necesita film tipografic si aparat special de lacuire. Lacuirea nu se simte la atingere si nu scoate in relief elementele lacuite, ci le da o stralucire aparte, atunci cand cartea de vizita este miscata in diverse pozitii.
 • Cu cerneala gonflabila - acest procedeu este asemanator cu lacuirea selectiva numai ca aceasta cerneala aplicata pe carti, iese mai mult in relief si se simte la atingere, atunci cand miscam degetele pe suprafata cartii. Aceasta cerneala este transparenta si se umfla dupa aplicare, rezultatul fiind scoaterea in relief a elementelor selectate.
 • Magnetice - acest tip de carti de vizita sunt realizate din folie magnetica cu grosime de 0,4mm sau 0,8, folia putand fi imprimata direct cu ajutorul printului UV sau poate fi caserata cu print digital pe autocolant lucios, sau mat. Pentru un efect frumos si de durata, se recomanda plastifierea.
 • Multistrat – se refera la carti de vizita realizate din mai multe straturi de carton lipite intre ele, cartoanele putand fi de diferite culori, in general folosindu-se 2 straturi de carton alb si unul colorat in mijloc, rosu, galben sau negru. Exista si clienti mai excentrici care doresc ca aceste carti sa fie realizate 2 straturi de carton negru si unul colorat in mijloc, galben, rosu, albastru sau chiar alb. Acest tip de carti sunt o inovatie pe piata publicitara si se pot face cu diverse efecte: in relief, folio, lacuite selectiv sau embosate.
 • Parfumate - dupa cum le spune si numele, aceste carti de vizita se pot parfuma cu diverse arome, precum sunt realizate odorizantele auto personalizate, numai ca parfumul nu rezista la fel de mult pe carti, decat daca se alege un carton mai poros in care sa patrunda parfumul.
 • Microperforate - sunt realizate din coli A4 sau A3 si sunt pretaiate in format 90x50mm sau 85x55mm, au microperforatii, pentru a putea fi dezlipite direct din cola. Se pot imprima si la imprimantele normale de birou dar si la copiatoare profesioanle. Totusi, la acest tip de carti este recomandat un minim de cunostinte de printare, deoarece exista riscul ca textul si datele sa nu cada perfect pe portiunea pretaiata, fara a se face anumite setari.
 • Metalice din aluminiu - carti de vizita realizate direct pe aluminiu auriu sau argintiu cu grosime de 0,32mm. Acestea au un efect scontat atunci cand doriti sa faceti o impresie foarte buna colaboratorilor sau viitorilor parteneri de afaceri. Se pot imprima cu ajutorul imprimantelor UV, direct pe aluminiu, iar culorile alese pot fi nenumarate, nu este nevoie sa reduceti grafica la numai una sau doua culori.
 • Letterpress - este mai mult o forma de arta care implica presarea textului sau siglei direct in carton, acest lucru neafectand culoarea cartonului, astfel obtinandu-se un efect artistic stravechi ce face diferenta intre cartile de vizita standard, banale si cartile high-class.
 • Digitale – tipar sau print digital - se refera la modul de printare al cartilor, adica la celebrul print digital binecunoscut in industria publicitara. Printul digital este realizat pe copiatoare profesionale, nu pe imprimante de birou clasice, astfel calitatea imprimarii fiind una ireprosabila. Spre deosebire de printul offset, printul digial ofera rapiditatea executiei si finisarii cartilor, acestea putand fi gata chiar si in 10 minute, in functie de cantitatea executata.
 • Din lemn - sunt carti de vizita tiparite direct pe lemn subtire de 0,5mm si fin la atingere. Aceste carti sunt folosite in special de firmele care activeaza in domeniul forestier sau care se ocupa cu vanzarea de obiecte din lemn, sau chiar lemne de foc.
 • Print in relief - realizat cu ajutorul imprimantelor UV sau prin timbru sec, acest print da un efect elegant cartilor de vizita facandu-le si placute la atingere. Acest tip este cunoscut si sub denumirea de carti de vizita embosate. Daca se opteaza pentru imprimarea UV, atunci variantele sunt extinse pentru ca aceste imprimante ofera si printul cu alb, print cu lac transparent in relief sau prin pe cartoane colorate, numarul de culori fiind insignifiant.
 • Lenticulare - sunt realizate cu print digital color peste care se aplica o folie de laminare cu reflexii de lumina in anumite puncte. Aceste reflexii se pot observa atunci cand cartea de vizita este miscata in diverse unghiuri. Un exemplu foarte profesional gasiti aici.
 • Transparente – printate direct pe plastic transparent de 0,5mm sau semitransparent de 0,8mm. Cartile sunt printate cu imprimante uv de ultima generatie iar unul dintre avantaje este ca se pot imprima si cu alb. Aceste carti sunt foarte rezistente, in special daca se opteaza pentru plasticul semitransparent care echivaleaza cu cardurile bancare.
 • Timbru sec – sunt cartile de vizita realizate prin presare cu ajutorul matritelor de magneziu. Se aleg elementele care se doresc in relief, apoi se comanda matrite din magneziu, ce urmeaza a fi folosite cu ajutorul unui aparat special de presare. Efectul este folosit in special de notarii publici in cabinetele notariale. In anotimpul de iarna, timbru sec se foloseste la agendele personalizate.

 

Comments are closed.