Cum sa faci carti de vizita in Corel Draw | video tutorial

Cum sa faci carti de vizita in Corel Draw | tutorial video

Cum sa faci carti de vizita in Corel -3Site-ul nostru iti arata cum sa faci carti de vizita in Corel Draw in cel mai eficient si simplu mod. Urmareste tutorialul de mai jos pentru a afla cel mai simplu mod prin care inveti cum sa faci carti de vizita in Corel Draw.


Carti de vizita pret 1 fata color Carti de vizita pret fata verso color

Desfasurator – cum sa faci carti de vizita in Corel Draw

Cum sa faci carti de vizita in CorelIata pasii explicati si scurtaturile folosite din tastatura pentru a afla cum sa faci carti de vizita in Corel Draw. Mai intai am deschis Corel Draw si am creat un nou document A4. In acest document am asezat cateva obiecte care vor face parte din design-ul cartii de vizita, printre care se afla si logo-ul.

Apoi am schimbat dimensiunile paginii, respectiv din A4 am creat noi dimensiuni pentru carti de vizita, adica 90×50 mm, aceasta fiind dimensiunea standard pentru cartea de vizita. Dupa ce am setat dimensiunile cartii de vizita, a urmat micsorarea obiectelor de pe pagina. In pasul urmator am setat marginile interioare a paginii, margini de care trebuie sa tinem cont deoarece cartea de vizita trebuie sa aiba minim 4 mm in interior si minim 3 mm in exterior, adica bleed de 3 mm (bleed sau margine de taiere).

Cum sa faci carti de vizita in Corelpartea a 2-a. Bleed-ul sau marginea de taiere este folositoare atunci cand se taie cartile de vizita, pentru a nu taia din greseala si textul sau obiectele ce fac parte din design-ul cartii de vizita. Asadar, am setat si marginile interioare la 4 mm.

Apoi am asezat logo-ul in stanga sus, la coltul marginilor create anterior. A urmat apoi un chenar pe toata suprafata cartii de vizita, chenar care s-a aplicat rapid pe fundal prin folosirea unui shortcut realizat cu ajutorul Mouse-ului, am dat Dublu click pe chenarul din bara de instrumente si astfel un chenar s-a format automat pe conturul dimensiunii de 90×50 mm. Am redimensionat chenarul si i-am dat o culoare placuta, culoare pe care am luat-o din logo cu ajutorul pipetei din bara de instrumente.

Cum sa faci carti de vizita in Corelpartea a 3-a.Am selectat pipeta (eyedropper tool) si am asezat-o pe fundalul logo-ului, apoi printr-un clik am ,,furat,, culoarea de pe fundal. Aceasta culoare am readat-o pe chenarul format, iar ca sa o facem rapid ne-am folosit de un alt shortcut. Am pus pipeta pe chenar apoi tinand apasat tasta Shift am dat click pe chenar si culoarea de pe logo s-a transferat pe chenarul nou format. Vezi aici un alt tutorial interesant despre cum sa faci carti de vizita in Corel Draw.

Despre fonturi – cum sa faci carti de vizita in Corel

Cum sa faci carti de vizita in Corel -2Dupa ce am realizat formatul de baza al cartii de vizita, urmeaza sa alegem fonturile care vor indica datele de pe cartea de vizita. Un sfat si totodata o recomandare a noastra este sa nu folositi mai mult de 2 fonturi atunci cand inveti cum sa faci carti de vizita in Corel, consideram ca nu va fi un design placut, dar se pot face exceptii daca posesorul cartii de vizita este creator de moda, artist sau fotograf.

Prin urmare, daca ati ales fontul preferat este timpul sa treceti datele pe cartea de vizita. Nu trebuie sa lipseasca Numele si Prenumele (au fost cazuri in care clientul a uitat sa le treaca si a trebuit sa refaca comanda), Adresa, Numarul de telefon, E-mail-ul si Site-ul (daca exista).

Acestea sunt informatiile cele mai importante despre cum sa faci carti de vizita in Corel intr-un mod rapid si eficient, folosind sortcut-uri din tastatura si mouse.

Multumim pentru vizionare.