23 Jan

Carti de vizita: Totul despre ele | Preturi | Modele – CDVi

written by No Comments posted in Blog carti de vizita

De ce sa-mi fac carti de vizita?

E o intrebare buna, de ce sa imi fac carti de vizita daca eu nu am fost obisnuit sa am unele. Sau poate as fi vrut dar mi-am dat seama ca nu imi sunt atat de necesare. Unul dintre raspunsuri ar fi: daca ai o afacere, crede-ne pe cuvant, ai nevoie de carti de vizita! Acestea fac parte dintre cele mai vechi instrumente de promovare, inca de pe vremea lui Ludovic al XVI-lea, supranumit si Regele Soare. Cartile erau folosite pentru anuntarea unei vizite.

Dupa o vreme cartile de vizita au fost folosite ca indicatoare catre anumite magazine, deoarece in acea vreme nu strazile nu aveau denumiri, iar pe carti se gaseau anumite numere si sageti care indrumau trecatorii catre magazinele respective.

Dar sa lasam istoria cu trecutul ei si sa revenim in prezent. Odata cu aparitia tipografiilor, promovarea cu materiale publicitare a devenit indispensabila pentru orice afacere. Printre aceste materiale, cartile de vizita au avut si inca au locul lor aparte, creativitatea folosita in realizarea lor lasandu-ne cu gura cascata de la an la an.

Gasim in prezent pe internet carti de vizita cu modele de invidiat disponibile pe categorii si sortate in functie de afacerea pe care o conduci.  Modele realizate pe comanda cu costuri modice sau realizate prin programe de facut carti de vizita gratis, pe care le poti folosi acasa, la un simplu calculator sau laptop.

Din experienta noastra de-alungul anilor, inca din 2006 de cand am aparut pe piata, marea majoritate a clientilor a cautat carti de vizita ieftine deoarece acestia stiu ca promovarea prin carti de vizita este mult mai eficienta decat cea cu flyere sau pliante spre exemplu. De ce? Pentru ca marea parte a celor care primesc carti de vizita, tind sa le bage in portofel in speranta ca poate vor avea nevoie de serviciul promovat, pe cand flyerele sau pliantele sunt aruncate in proportie de peste 70% dintre potentialii clienti.

Pentru o promovare agresiva, este normal sa comandati cartile ieftine, deoarece cu cat mai multe si mai ieftin, cu atat mai bine, insa atunci cand vine vorba de intalniri importante cu posibili colaboratori sau clienti medii sau marii, atunci nu mai este atat de indicat sa oferiti o carte de vizita banala, ci neaparat sa aveti in geanta sau in torpedoul masinii un set de carti de vizita de lux. De ce? Pentru simplu fapt ca seriozitatea si profesionalismul dumenavoastra se poate oglindi in cartea de vizita.

O carte cu informatii mici sau carton deteriorat va spune multe despre dumneavoastra in fata unor viitori colaboratori mari, deoarece afacerile profitabile se difera de celelalte prin atentia la detalii.

Cum se produc cartile de vizita in tipografie?

Inainte de a intra in tipar, cartile de vizita trebuie sa fie realizate prin machetare grafica, cu alte cuvinte trebuie realizat design-ul cartilor de vizita. Acest lucru se poate face fie cu ajutorul unor programe gratuite precum Business Cards MX, fie cu ajutorul unor softuri speciale despre care probabil ati mai auzit, precum: Corel Draw si Photoshop. In functie de gradul de cunoastere, grafica se poate realiza pe cont propriu sau se poate apela la o agentie de publicitate specializata in design carti de vizita.

Daca nu aveti nicio idee de la care sa porniti, puteti cauta pe google modele carti de vizita si veti gasi galerii cu imagini care mai de care mai frumoase, dupa care va puteti alege o imagine si fie incercati sa o reproduceti asemanator, fie trimtieti imaginea la agentia de publicitate sau tipografia care se va ocupa de realizarea design-ului, si mentionati ca ati dori un model asemanator. Pe unele site-uri precum si la noi se pot obtine carti de vizita gratis daca faceti o comanda care depaseste suma de 250 lei, exemplu la 100 de mape comandate puteti primi 100 de carti de vizita gratuit. Ofertele sunt valabile in functie de site-urile la care apelati.

Dupa ce ati terminat cu partea de design, este timpul sa va hotarati ce dimensiuni au cartile de vizita, respectiv 90x50mm sau 85x55mm, apoi sa va alegeti cartonul pe care doriti sa tipariti cartile de vizita. Cartonul in tipografie poate fi de nenumarate feluri, insa la cartile de vizita cartonul trebuie ales in functie de necesitati. Daca doriti o promovare agresiva a afacerii dumneavoastra, este indicat sa apelati la carton 300gr. sau 350gr. acestea fiind cele mai utilizate. Daca doriti sa va promovati personal cu un serviciu precum: consultant financiar, medic dentist, avocat sau agent imobiliar, este bine sa apelati la cartoane speciale negre, texturate sau colorate in masa, sidefate, perlate, aurii sau argintii metalizate.

Ati terminat cu design-ul, ati terminat cu alegerea cartonului, ce urmeaza? De aici treaba dumneavoastra este incheiata, de restul ocupandu-se graficianul cu pregatirea fisierului pentru tipar, apoi operatorul masinii de print digital sau offset, va tipari comanda, incercand sa obtina calitatea cea mai buna a culorilor, calitate ce rezulta din calibrarea masinilor de tipar si a monitoarelor desktop.

Urmatoarea etapa estea aceea de finisare, iar aceasta poate fi disponibila in mai multe variante. Spre exemplu daca ati doriti carti de vizita folio, colile printate urmeaza sa fie selectate pe rand pentru a fi imprimate direct cu folio auriu sau argintiu, sau cu ajutorul matritelor de zinc pentru folio, atunci cand se doreste o presare mai apasata in carton.

Daca ati optati pentru carti de vizita cu lacuire selectiva atunci colile tiparite vor fi transferate la operatorul care se ocupa de lacuirea selectiva cu ajutorul aparatului de lacuit uv. Lacul poate fi transferat pe anumite elemente ale cartii de vizita, fie pe Logo-ul firmei, fie doar pe nume si date de contact, fie pe toate elementele, atat text cat si logo.

Finisarea finala are la baza taierea la format finit a cartilor de vizita, taiere care se face cu ajutorul ghilotinelor electrice automate, de mare precizie. Taierea cartilor de vizita este cea mai pretentioasa, deoarece acestea sunt produse micute iar de multe ori grafica acestora presupune o taiere cat mai aproape de text sau de elemente ce nu se vor a fi taiate. Un taietor bun, stie cum sa manevreze colile astfel incat sa obtina cele mai bune finisari.

Carti de vizita dar cu ce pret?

Ca la orice material publicitar, la fel si la cartile de vizita au la baza pretul. Acesta variaza de la firma la firma, insa ca o medie, pretul este unul acceptabil, exceptie fac unele agentii de publicitate care ajung sa le vanda si de 4 pana la 8 ori mai scump, in functie de intelegeri.

Cateva liste banale de preturi pe care le puteti gasi la noi, sunt afisate mai jos, si sunt considerate dupa o analiza a mai multor competitori, ca fiind cele mai mici preturi din Romania, mai ales ca tva-ul nu se adauga la pret, noi fiind firma neplatitoare de tva.

preturi carti de vizita color fata - CDVipreturi carti de vizita color fata verso - CDVipreturi carti de vizita color fata 350gr - CDVipreturi carti de vizita color fata verso 350gr - CDVipreturi carti de vizita color fata 400gr - CDVipreturi carti de vizita color fata verso 400gr - CDViDupa ce ati vazut preturile noastre, puteti cauta si pe alte site-uri preturile cartilor de vizita dupa care avem o banuiala ca va veti intoarce din nou pe site-ul nostru, deoarece va veti convinge ca nu am scris degeaba.

As putea avea carti de vizita pe loc?

Pentru ca traim in era vitezei si toate companiile tind sa se dezvolte cu o viteza nemaintalnita, si tipografiile s-au adaptat si au venit in sprijinul clientilor cu un timp mai scurt de executie a lucrarilor, insa cei care stiu ce inseamna un termen scurt in domeniul tiparului, cunosc si faptul ca de multe ori risca sa nu obtina calitatea dorita, tocmai din cauza ca tipografia se grabeste sa execute lucrarea, colile din tipar neavand timp sa se usuce cat trebuie, iar de aici pana la dezastru e un pas foarte mic.

Totusi, salvarea vine de la printul digital deoarece aici nu este nevoie de timp de uscare, colile iesind din tipar deja uscate, iar referitor la subiectul nostru, cu ajutorul tiparului digital se pot face carti de vizita pe loc, cu conditia ca tirajul acestora sa fie de pana la cel mult 1000 de bucati, timpul de executie fiind de pana la 30 minute cu tot cu taiere si ambalare, clientul doar putand ridica comanda in acest interval.

Pentru tiraje mai mari de 5.000 bucati este nevoie de tipar offset iar acest lucru inseamna si un termen mai mare de executie si livrare, dar poate oferi o calitate mai buna, atunci cand termenul mentionat de tipografie este unul corect, iar clientul ,,nu se grabeste,,.

Comments are closed.